zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Африканското манго е новият моден продукт за отслабване



Африканското манго е новият моден продукт за отслабване

Репортаж за африканското манго в Шоуто на Опра е допринесъл за нарастващата му популярност.

Екстрактът от семената му е добавка №1 за отслабване в САЩ през 2010 г.

здраве.bg

Африканското манго в момента е един от най-актуалните продукти за отслабване на пазара – особено модерен и използван за корекция на теглото в САЩ, където, както е известно, затлъстяването и наднорменото тегло са достигнали размерите на епидемия.

Известно в ботаниката с латинското си название Irvingia Gabonensis, африканското манго представлява дърво, което вирее в Западна и Централна Африка. То е популярно повече с названието диво манго. Ботаническото име на африканското манго произхожда от фамилията на шотландеца Едуард Джордж Ървинг (Edward George Irving - 1816–1855) – хирург в Кралската флота на Великобритания, отдал много време на своето хоби ботаниката.

За първи път западната медицина обръща внимание на свойствата на африканското манго преди около 20 г., макар традиционната кухня и медицината на Западна и Централна Африка отдавна да познават и използват плода в различни форми. Но едва изследвания, проведени в последните няколко години от европейски и американски учени, показват, че ползите за здравето от африканското манго се дължат изцяло на семената му (наричани на местния диалект, огбоно). В тях се съдържа изключително високо количество разтворими фибри и полезни мазнини, увеличаващи се в пъти при извличането на екстракт.

Скорошно двойно сляпо рандомизирано изследване доказва, че едномесечният прием на екстракт от африканско манго води до намаляване на телесното тегло с до 6 кг за месец.

По отношение на корекцията на теглото, учените обръщат внимание най-вече върху 2 свойства на екстракта от африканско манго: да води до отслабване и да увеличава разграждането на телесни мазнини.

Също така има данни за положителен ефект при намаляване нивото на общия и „лошия“ (LDL) холестерол и това на кръвната захар.

Механизъм на действие

100% натуралният продукт (екстракт от африканско манго) стимулира намаляването на...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.