zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Верея Калций осигурява 1/3 от препоръчителния дневен прием на калций



Верея Калций осигурява 1/3 от препоръчителния дневен прием на калций

Млякото се грижи за добрата форма и с добавен комплекс витамини.

платена публикация

Верея Калций е натурално прясно и кисело мляко, обогатено с 30% органичен калций, извлечен по специална технология от краве мляко. Сега Верея Калций се предлага с добавен комплекс точно подбрани витамини А, D3 E, B9 (фолиева киселина) за максимално усвояване на калция и по-добра форма. Тази внимателно разработена и тествана рецепта осигурява един добър баланс между богат млечен вкус и адекватното съдържание на калций и витамини.

Прясното мляко Верея Калций е с масленост 1,5%, а киселото - с 0,1%, защото калцият се усвоява по-добре при прием на нискомаслени продукти. При процеса на обезмасляване обаче се намалява количеството на мастно разтворимите витамини. Във Верея Калций загубата им е балансирана с добавени комплекс от витамини:

- Витамин A - активен антиоксидант, който стимулира правилното функциониране на имунната система, подпомага растежа и доброто състояние на костите, кожата, косата, зъбите и венците. Допринася за снижаване на нивата на вредния холестерол.

- Витамин D3, както и калцият, е необходим за здравината на костите, а освен това допринася за правилното оползотворяване на калция и фосфора.

- Витамин E предотвратява и забавя окислението на мастни съединения, което от своя страна забавя остаряването на клетките и запазва младостта. Витамин Е доставя кислород на тялото, с което подобрява издръжливостта и облекчава състоянието на умора. Той също е от групата на антиоксидантите.

- Фолиевата киселина се грижи се за добрия вид на кожата. Наличието на фолиева киселина предотвратява развитието на анемия и предпазва срещу вродени дефекти и малформация на плода.

Калцият е добре известен минерал, който поддържа здравината и плътността на костите и зъбите. След 20–годишна възраст тялото ни започва да губи калций и е важно неговото приемане. Препоръчителната норма за дневен прием за възрастни е 800 милиграма на ден. При недостиг на калций здравината на скелета се нарушава и нараства рискът от
счупвания, дори и при ежедневни...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.