zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата за ускоряване на метаболизма



Диетата за ускоряване на метаболизма

Диетата предлага хранителен режим, богат на белтъчини и беден на въглехидрати и калории - ок. 1300 на ден.

dieti.info

В книгата „Овладей своя метаболизъм” (Master Your Metabolism) е заложена идеята, че ключът към отслабване, привлекателна и здрава фигура е ускоряването на метаболизма чрез контрол на ендокринната система.

Авторката на диетата Джилиън Майкълс твърди, че токсини в преработените некачествени храни, лекарствата и околната среда могат да разстроят хормоналния баланс и по този начин да се отразят негативно на обмяната на веществата, като направят отслабването почти невъзможно.

Диетата й, според Майкълс, не е поредния начин за отслабване, а цялостна програма, създадена да поправи метаболизма чрез промяна в начина на хранене и внимателен подбор на храните, твърдят привържениците на режима. По този начин не само може да се отслабне, но и да се намали риска от сърдечносъдово заболяване, диабет и рак, смятат те.

Диетата за ускорен метаболизъм представлява 3-етапен подход, който на първо място отстранява всички т.нар. „анти-нутриенти” (преработени, богати на консерванти храни) от хранителния режим и ги заменя със здравословни храни, които помагат за изгарянето на мазнините. Крайният търсен резултат е постигане на хормонален баланс с помощта на здравословно хранене, редовна физическа дейност и пълноценен сън...

всичко за диетата

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.