zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Целулитът е полезен за здравето на жените!Целулитът е полезен за здравето на жените!

здраве.bg

Не бързайте да се борите с целулита! На някои този призив може да се стори абсурден или най-малко странен – жените влагат толкова усилия и средства за лечение на на целулита, че такъв съвет изглежда просто нелеп. Но, оказва се, в подобен подход има здрав смисъл.

Неотдавна публикуваните резултати от изследване, проведено от Център за диабет, ендокринология и метаболизъм към Университета на Оксфорд, Великобритания, сочат, че мастните наслагвания по бедрата на жените понижават риска от захарен диабет и сърдечни заболявания, съобщава Ройтерс.

Причината е в това че синтезът на женските полови хормони е тясно свързан с наличието на достатъчно мастна тъкан. А от хормоните на свой ред зависи правилното функциониране на репродуктивната система при жените, и не само на нея. Този мастен слой е богат на адипонектин, който възпира възпалителните процеси и възпрепятства запушването на артериите. Естрогените (женски полови хормони) са не само фактор, определящ сексуалността, но и важна стъпка за профилактика на атеросклерозата.

Именно затова може уверено да се твърди, че мастните запаси по бедрата на жените помагат за по-доброто здраве, като защитават от диабет и сърдечно-съдови заболявания, твърдят британските учени. Разбира се, стремежът към красота и добро самочувствие също е важен, допълват те, но малко целулит няма навреди, напротив – ще помогне за по-доброто здраве на жената.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.