zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да бъдем добри приятели: 10 принципа



Как да бъдем добри приятели: 10 принципа

Приятелството е толкова важно, че, ако можеха, лекарите биха изписвали приятели, вместо лекарства.

Тя.bg

... никога не завиждайте за успехите им и винаги се съобразявайте с чувствата им.

4. Прошка
Прошката е съществена част от дълготрайното приятелство. Прошката означава любов и приемане и желание да запазите приятелството, въпреки някои трудности.

5. Жертване
Понякога, да бъдеш добър приятел изисква да пренебрегнеш това, което е удобно за теб. Ако вашата кола се повреди в 3 сутринта на място, където няма никой, истинският приятел би дошъл да ви вземе, без да мърмори или задава въпроси.

6. Подкрепа
Важно е приятелите ви да чувстват вашата подкрепа. Застанете твърдо зад приятелите си и никога не говорете против тях. И не позволявайте на други да го правят.

7. Даване
Добрият приятел дава, без да очаква нещо в замяна. Като истински приятел, също така, вие трябва да давате съвети, но никога заповеди и още – никога не казвайте: “Нали ти казах”.

8. Смях
Важно е да намирате време просто да се забавлявате с приятелите си. Всяка минута, прекарана в смях сред приятели, е време, което не сте загубили.

9. Приемане
Важно е да окуражавате вашите приятели да изразяват тяхната индивидуалност. Вие не бихте искала да се чувствате с приятелите си като на изпит и да се притеснявате дали сте ги впечатлила достатъчно, нали? Приемете приятелите си такива, каквито са.

10. Реципрочност
Истинското приятелство не е еднопосочна улица – и двете страни трябва да дават и да получават. Отворете сърцето си, споделяйте и дайте възможност на вашите приятели да направят същото.

четете още в списание ТЯ

ТЯ

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.