zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 билки за здрав стомах



9 билки за здрав стомах

Иберис амара има свойството да регулира движението на стомаха, да облекчава подуването и киселините.

здраве.bg

Стомахът е изключително чувствителен орган, който може да излезе от равновесие и от най-дребните дразнители. Това най-често са неправилното хранене, алкохолът и цигарите, както и стресът. Водят до различни неприятни стомашни оплаквания – болка, тежест, подуване, киселини и други. Ако при лекарски преглед не може да се установи друга причина за стомашните оплаквания, а те самите са с обща продължителност поне 8 седмици за последните 6 месеца, то диагноза е синдром на нервния стомах.

От 50 години в Германия с успех в лечението на синдрома на нервния стомах и стомашни проблеми се използва Иберогаст, растителен продукт, съставен от 9 билки, който е ефективен срещу всички отделни оплаквания и така замества нуждата от комбиниране на медикаменти. Уникалната формула от специални екстракти от 9-те растения води до по-добра ефективност и липса на странични ефекти!

Основната съставка, от която произлиза и името на продукта, е Иберис амара. Това градинско цвете има свойството да регулира движението на стомаха, да облекчава подуването и киселините.

Ангеликата успокоява нервния стомах, намалява газовете и коликите. Също така действа противовъзпалително, поради което е ценна за превенцията на язви.

Белият трън съдържа силимарин, известен с това, че предпазва клетките на черния дроб от увреждане. Подобен ефект има и за лигавицата на стомаха.

Женското биле е прочуто със своята сладост. Има успокояващ ефект и регулира киселинността.

Змийското мляко е широко разпространено в България. Някои части от него са отровни, но други имат позитивен спазмолотичен ефект върху стомаха. В допълнение блокира свободните радикали и има противовъзпалителен ефект.

Кимът е известен като кулинарна подправка и се използва в комбинация с трудно смилаеми храни – намалява подуването на корема и спазмите, регулира стомашните сокове.

Лайката действа успокояващо, като помага при язвена болест и при гастрит. Има противовъзпалително...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.