zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Депресията: какво препоръчват лекаритеДепресията: какво препоръчват лекарите

здраве.bg

... , която ще ги накара да се разсеят и разтоварят от ежедневното напрежение.

За разлика от тях повечето жени ще започнат да се тревожат и да си задават следните въпроси: Къде сгреших? Как трябваше да постъпя правилно?

След това представителите на нежния пол ще разговорят със своите близки за проблема и ще пресъздават ситуацията отново и отново в своето съзнание. Ето защо те са тези, които прекарват безсънни нощи, тревожейки се за своите проблеми.

Имат ли други женски черти значение за появата на депресия

Много жени страдат от срив на отношението към собствената личност, при което тяхното съзнание е ангажирано предимно с потребностите на други хора и не оценяват собствената си личност.

За да превъзмогнат своите проблеми такива жени се нуждаят от голяма подкрепа в семейството и консултации със специалист. Целта на терапията е човек да осъзнае факта, че всички хора имат своите потребности и трябва да изискват адекватно отношение към себе си.

Каква е ролята на хормоните

Много жени страдат от предменструален дисфоричен синдром (ПМДС), който е подобен на обикновения предменструален синдром (ПМС), но с по-сериозни оплаквания.

10 дни преди менструацията засегнатите жени стават потиснати, сърдите и тъжни. Те се оплакват от липса на енергия и разстройство на съня.

За разлика от ПМС, симптомите на предменструалния дисфоричен синдром са толкова тежки, че те пречат на жената да извършва ежедневните си задължения. Жените с ПМДС са с повишен риск за развитието на депресия след раждането и в климактериума.

Имат ли влияние хормоните върху настроението на жената по време на менопауза

Истината е, че жените са по-склонни към депресия през климактериума – периодът, настъпващ непосредствено преди менопаузата. Това важи в пълна сила за жените, които страдат от топли вълни и нощни изпотявания за дълъг период от време.

Повечето специалистите смятат, че нарушенията на съня в комбинация с хормоналните промени са честа причина за депресия....

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.