zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От тях наистина се отслабва!



От тях наистина се отслабва!

Канелата в много случаи успешно може да замести захарта заради сладкия си вкус.

Има храни, които не добавят, а „ядат” килограми.

здраве.bg

Храни, от които се отслабва? Те наистина съществуват! Да, някои продукти не само не ни прибавят допълнителни килограми, но и имат свойството да изгарят излишните мазнини. И това не са празни приказки, защото тяхното действие е доказано от достатъчно научни изследвания:

Грейпфрут

Опитите показват, че редовната употреба на грейпфрут (т.е. приемането половин плод или 150 мл сок) по време на всяко хранене може да намали средно теглото с 2 кг само за две седмици. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ни се яде, толкова по-малко калории консумираме и толкова повече от натрупаните изразходваме. Ако не ви харесва вкуса на грейпфрута, можете да смествате сока от него с портокалов или лимонов, които допълнително укрепват имунитета и прочистват организма от шлаката.

Зелен чай

Той предпазва не само от израждане на клетките, но и значително намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Освен това зеленият чай влияе благоприятно на метаболизма. Смята се, че 5 чаши зелен чай дневно допринасят за изгарянето на 70-80 калории.

Пикантна храна

Силните подправки също способстват за изгарянето на мазнини, тъй като заставят организма да се поти, а също така увеличават сърдечния ритъм, което на свой ред ускорява метаболизма. Но наистина съществува едно “но” - ако обичате чипс и пикантна пържена! храна, едва ли ще успеете да намалите теглото си.

Обезмаслени млечни продукти

Те не само снабдяват организма с калций, но и увеличават производството на калцитриол (друго име на витамин D) в организма. Така клетките буквално са заставени да изгарят повече мазнини. Затова задължително включете в менюто си обезмаслени млечни продукти.

Вода

Ако употребявате недостатъчно течности (особено вода), трудно ще намалите килограмите. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване на нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и виене на свят.

Канела
Изследвания...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.