zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Разходката може да е достатъчна за отслабване



Разходката може да е достатъчна за отслабване

4 септември 2009, здраве.bg

Напълно е възможно за два месеца да подобрите физическата си форма и да отслабнете без да променяте толкова осезаемо начина си на живот. Достатъчно е само да правите... необходимия брой крачки.

Всеки ден човек прави средно 4000 крачки. А това не е толкова много. Поне не е достатъчно, за да имаме стройна фигура. За сравнение - тези, които правят дневно по 9000 крачки (т.е. извървяват около 7 км) са значително по-стройни и по-здрави в сравнение с техните връстници, които не се движат толкова.

Изследване, проведено в Университета на Калифорния в Сан Диего, показва интересни резултати и препоръчва план, който ако следваме, само за месец ще постигнем значителни резултати. Плюс на тази система е, че натоварването нараства много плавно и незабележимо, без всякакъв стрес - водите обичайния си начин на живот, но след месец всекидневно започвате да изгаряте 600 калории повече от преди.

Първа седмица

• Рано сутрин
Излизате от дома си 5 минути по-рано от обичайното. Слизате спокойно и плавно по стълбите – ето че вече сте направили 100 крачки в повече. Разхождате се 1-2 минути, дишате чист въздух, стигате без да бързате до спирката. Направили сте още 400 крачки.

• Първата половина от деня
Ако работата ви не изисква постоянно да седите зад бюро, обмисляйте новите си идеи, като се разхождате дори и в офиса. Така ще се върнете на работното си място не само с готово решение, но и с 500 крачки в актив.

• Обяд
Изберете по-далечно кафе или ресторант. Вървете поне 3-4 минути в спокойно темпо и ще направите съответно още 500 крачки. След това ускорете ходенето за 5-7 минути (като в режим “закъснявам”) и ще имате в актива си още 1400 крачки. Връщайте с в офиса с нормална крачка.

• След работа
Избирайте най-дългия маршрут. Малката разходка след работния ден (т.е. 500-700 крачки) ще успокои нервната ви система и ще се превърне в отлично кардиологично натоварване.

• Вечер
Разходката след вечеря е много полезна - 15 минути ходене в добро темпо или около час...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.