zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Колко вода да пием, ако искаме да отслабнем



Колко вода да пием, ако искаме да отслабнем

© stockxpert.com

здраве.bg

... привържениците на това схващане, не е необходимо да се приемат течности само заради съображението „трябва”, но не бива и да се изпитва жажда. Затова препоръката е да се приемат толкова течности, колкото са необходими на организма, т.е. средно от 1,5 до 3 л на денонощие. В този обем се вземат предвид не само водата, но и сокове, чай, супи и т.н.

Споделящите това мнение смятат, че колкото повече течности има в организма, толкова по-добре циркулира кръвта и толкова по-ефективна е обмяната на веществата, а именно това е необходимо за нормалното намаляване на теглото.

Под „нормално отслабване” третата група специалисти разбират не екстремното (и твърде опасно) избавяне от излишните килограми в резултат на гладуване, а физиологичния процес, основан на изгубването на мазнините, а не на водата.

Достатъчното количество течности е профилактика и на запека, от който често страдат отслабващите хора. Недостигът на вода се отразява отрицателно и на външността: кожата изсъхва, появяват се бръчки, седалищните части започват да наподобяват измачкана хартия.

За да се направи правилния избор, всеки трябва да е наясно с индивидуалните си особености. Има хора, при които наднорменото тегло е свързано със задържането на течности в организма. Те не бива да прекаляват с употребата на течности. Затова, най-добре е, ако планирате отслабване, предварително да се консултирате със специалист, който може точно да определи индивидуалната дневна норма вода.(а)

вижте още: 10 съвета как да намалим теглото си с помощта на водата

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.