zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Полезните компютърни игри...



Полезните компютърни игри...

8 юни 2009, здраве.bg

... работили в обичайния си режим. Резултатите показват, че хората от първата група са работили по-продуктивно, с удоволствие и са се уморявали по-бавно.
“Играта може да се сравни с прекъсването за кафе и ако се използва стратегически правилно, тя може ефективно да помага в работата”, смятат учените.

Да съкратим времето!

Според някои психолози, елементарните компютърни игри са незаменими и когато например трябва да се съкрати времето на чакане - то не протича напразно, тъй като играта му придава някакъв смисъл: “Компютърната игра дава възможност на човек за кратко да се завърне към безгрижното детство и с това да попълни запасите си от сили”.

Но във всички изследвания по темата се уточнява, че игрите трябва да бъдат епизодично развлечение, а не да се превръщат в зависимост.
Ако усетите в себе си натрапчиво желание да прекъснете работа, за да преминете поредното ниво, това вече е повод за безпокойство.
Във всички останали случаи обаче да се поиграе е полезно дори на работното място.

Наскоро Европейският парламент излезе с официално становище, според което видеоигрите не само не са вредни, но и могат да са от полза, защото спомагат за умственото развитие на децата, стимулират паметта, стратегическото мислене, креативността и общителността. В доклада, изнесен от Тойне Мандерс, представител на обединената комисия от лекари и експерти по виртуална реалност, се казва, че не бива да се отрича ползата от повечето компютърни игри, но техният подбор трябва да е съобразен с възрастта, а времето, през което детето остава пред компютъра трябва да е строго определено.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    деца    любопитно    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.