zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените на 30: криза преди средната възраст!?



Жените на 30: криза преди средната възраст!?

Защо може да се случи и какво е решението...

ТЯ.bg

... , ни е интересно. На 30 ние сбръчкваме нос: някъде вече съм виждала това и то не веднъж.

Изходът от този проблем е един: на всяка цена трябва да запазите ясния си поглед и свежестта на възприятието. Това е едно от необходимите условия за пълноценен живот. Само по този начин няма да се разминете с интересни хора и събития. Постарайте се да възприемате всичко позитивно. Търсете новото – и ще го намерите!

3. Изгубва се лекото вдишване.
Ентусиазмът, енергията и активността могат да се запазят до преклонна възраст. Особено ако живеете в планината или на морета, храните се правилно и посрещате всяко утро с усмивка.

В условията на деловия живот на мегаполиса жената, връщайки се у дома си късно вечер, има едно единствено желание – да спи. Но и на сутринта тя отново изпитва същата потребност. А през останалото време работи. И кога да живее?
Тя си спомня за своите 20 години: сутрин се връщаш от купон, спиш 2 часа и бягаш на училище. Изпиваш чаша кафе и цял ден си доволна. А сега, колкото и кафе да изпие, то не може да я ободри.

Изходът от тази ситуация е в умението да се пазите. Вие трябва да намирате всеки ден време за почивка, а не само веднъж годишно. Радвайте се на себе си, глезете се! Не се заробвайте с работата си и домакинските задължения. Ако успеете да си върнете доброто отношение към себе си, вие ще си върнете и жизнената активност.

Кризата на 30 години е условно название на състояние, което може да настъпи и по-рано. Това е преломен момент в развитието, когато се извършва преоценка на ценностите, анализ на постиженията и провалите, критично възприятие на собствената личност. Животът започва да стеснява приоритетите на младостта. Всеки разбира, че юношеските идеали или не са постигнати, или не са актуални. Наличието на определен личен и професионален опит не устройва всеки.

Депресията, хроничната умора, безсънието, повишената тревожност, немотивираните страхове – това е най-честата форма на кризата на 30 години. И колко силно...

 
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.