zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Азбука на любовта...



Азбука на любовта...

Усилията в една връзка най-често се отплащат щедро.

здраве.bg

... – и у двете страни. Близостта изисква откровеност – човекът до вас едва ли може да чете мисли!

• Уважението е в основата на всичко. И не само в интимната близост. Ако в постъпките си (във всичко) подхождате с нужното уважение, това без съмнение ще има положителен ефект и върху личния ви живот. Уважението е необходимо условие за всяка връзка.

• И двама правят отбор! А във всеки добър отбор всеки запазва своята индивидуалност, но, събрани заедно, са по-силни. Различията (когато се допълват) са истинската ценност за един отбор.

• Различията могат да се комбинират. И това е ключът към успешната връзка. Разминаванията не обричат отношенията на провал – прави го неумението да се намира изход. Ако се научите да преодолявате негативните емоции (които винаги съпътстват различните мнения), дори една “обречена” връзка, може да не се окаже такава всъщност. Избягването на конфликтите НЕ води до преодоляването им!

• Ако не разбирате или не одобрявате нещо в поведението на своя партньор, говорете с него/нея за това. Пробвайте да разберете причините, не си правете предварителни изводи.

• Решавайте проблемите още като възникнат. Най-често една връзка се разпада, защото двамата в нея не са се опитали да разберат чувствата си, а това постепенно води до отчуждаване. И така партньорите се отчуждават, а понякога дори стават врагове.

• Развитието на всяка връзка логично трябва да води и до промени в партньорите. Съвременният живот не предполага ролите на двамата в една връзка да са предопределени още преди началото й. Всяка двойка сама определя кой кой ще бъде в отношенията помежду им. Затова и всяка крачка има нужда от съгласуване. И когато доброто преобладава, всичко се развива добре.

• Слушайте и чувайте човека до себе си. Ако и двамата свикнете да споделяте страховете и опасенията си, това е добра предпоставка за бъдещето на връзката ви. Но изслушвайте без да отсъждате. Дори не е нужно винаги да имате (или да изказвате) мнение. В много случаи имаме нужда просто да...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.