zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отслабва ли се от таблетките



Отслабва ли се от таблетките

...или за какво могат да помогнат т.нар. лекарства за отслабване.

здраве.bg

... на хората с индекс на телесната маса над 30.

Изборът на едно от тези лекарства трябва да направи лекуващият лекар.
Орлистат задържа абсорбирането на мазнините в тънкото черво и те се преместват в дебелото. В резултат на това възниква своеобразно чревно разстройство, което често се нарича “разстройство на мазнините”.

Сибутрамин действа на центровете на апетита в главния мозък. Той намалява чувството за глад (съответно увеличава чувството за ситост), спазването на диета става по-лесно, а освен това се ускорява и темпът на отслабването.
Сред споменаваните възможни странични ефекти са влошаване на настроението, нарушения в съня, сухота в устата, рязко покачване на кръвното налягане. Препаратът е противопоказан за хора, страдащи от артериална хипертония, стенокардия и захарен диабет.

Римонабант понижава апетита и чувството за глад. Храната просто престава да носи удоволствие. Най-чести странични ефекти при приемането на този препарат са рязко влошаване на настроението, виене на свят, гадене.

Обикновено с помощта на тези таблетки хората, които ги ползват, отслабват с 3 до 5 кг повече в сравнение с тези, които отслабват без да приемат лекарства (като спазват други предписани им от специалист схеми). Ефектът от отслабването се наблюдава само при продължителен прием
.
Струва ли си да си играем с “огъня”

Да, ако искаме да ускорим отслабването, смятат някои ендокринолози.
Ако диетата се допълни с медикаментозно лечение, килограмите се стопяват по-бързо и у човек се появява усещането, че намаляването на наднорменото тегло не е толкова трудно. Но веднага след като новият начин на живот и храненето се превърнат в навик, препаратите следва да се отменят. Те са нужни само като катализатор на процеса.

Ако се приемат таблетки за отслабване, но не се промени начинът на живот, след отмяната на лекарствата килограмите отново ще се възвърнат. Таблетките действат само ако едновременно с тяхното приемане започнете са спазвате диета и се движите повече. А това...

 
 
Още по темите:
хранене и диети    лекарства    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.