zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Няколко прости крачки към щастиетоНяколко прости крачки към щастието

Усмихвайте се на света, съветват британски психолози. (фото: sxc.hu)

здраве.bg

Физическото здраве, както е известно, в значителна степен се определя от душевното благополучие. Група британски експерти са съставили програма, която, по техните думи, може да подобри настроението ни и да ни накара да се чувстваме по-щастливи.

Според техните думи, достатъчно е човек да се ръководи само от 5 правила, за да започне светът да му “изглежда почти идеален”.

“Много зависи от това какво може да направи сам всеки от нас, за да придобие усещането за благополучие”, твърди професорът по психология от Университета “Кембридж” Филиша Хапърт, цитирана от в. “Таймс”. “Ние стигнахме до извода, че има 5 основни предпоставки, свързани с човешката дейност, които влияят на душевното ни състояние. При това, те са толкова прости, че всеки може без усилия да ги изпълнява редовно”.

Изследователите съветват да общуваме с близки и роднини и да поддържаме добри отношения с колегите в работата, да спортуваме и да отделяме време за любимите си занимания, да сме любознателни и да забелязваме красивото около нас, всеки ден да научаваме по нещо ново, независимо колко дребно ни се струва то, и да бъдем отзивчиви.

“Тези съвети са наистина универсални”, убедени са британските психолози, “Сериозните психични проблеми заплашват човек, само ако не спазва посочените по-горе правила. Ако сме усмихнем на света, то и той ще ни отговори с усмивка!”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    психология    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.