zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 начина да свалим 5 кг



10 начина да свалим 5 кг

Закуската е най-важното хранене за деня.

dieti.info

... колкото са необходими за удовлетворяването на потребностите му в състояние на покой. Това можете да определите по следната формула:
За мъжете: умножете ръста си в инчове (1 инц = 2,54 см) по 12,7, а теглото във фунтове (1 фунт =0,45 кг) по 6,3. съберете двете произведения и прибавете 66. След това умножете възрастта си по 6,8, извадете този резултат от общата сума и ще получите нивото на обмяната на веществата в състояние на покой.
За жените: умножете ръста си в инчове по 4,7 и теглото във фунтове по 4,3. Съберете тези произведения и прибавете 65. Умножете възрастта с по 4,7 и извадете това число от получената сума.

5. Избягвайте похапването между отделните хранения.

Ако не можете без да похапвате, заменете вафлата, чипса или кроасаните с морков, целина или пуканки, които ще ви помогнат за 16 месеца да отслабнете с 5 кг.

6. Танцувайте.

Много хора възприемат танците като “светско мероприятие” или като приоритет на младите. А танците са дейност, която помага за отличното изгаряне на калориите. Затова вместо да засядате на масата за дълги вечери или да мислите кой филм да гледате, потанцувайте. Ако го правите редовно по 2 часа през почивните си дни, за 21 месеца ще отслабнете със заветните 5 кг.

7. Помислете за подправките.

Вместо майонеза използвайте горчица, вместо с масло подправяйте картофеното пюре или печеното месо с лимонов сок. Замени от този род способстват за значителното намаляване на теглото – с 5 кг за 14 месеца.

8. Яжте бавно.

Стомахът се нуждае от 20 минути, за да изпрати сигнал в мозъка за насищането на организма. Затова ако обядвате за 10 минути, няма да дадете възможност на организма си да разбере, че той вече не е гладен.
Ако се храните по-бавно, почти сигурно ще приемате по-малко храна, без никакво усилие всеки ден ще приемате от 300 до 500 калории по-малко и за една седмица ще отслабвате с 200-450 г.

9. Яжте на малки порции храна.

Големите сандвичи съдържат средно от...

 
 
Още по темите:
секс и здраве    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.