zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фън шуй - срещу излишните килограми



Фън шуй - срещу излишните килограми

здраве.bg

Според фън шуй, наднорменото тегло е резултат от няколко фактора в излишък: излишни килограми, излишни мисли, излишни предмети на обкръжение, излишни “движения в живота”, заради които силите, времето и възможностите на човек да се занимава със себе си са недостатъчни.

Още преди 20 века църквата е обявила чревоугодничеството за смъртен грях. Днес лекари, диетолози, фитнес инструктори, производители на лекарства, психолози и практикуващи т.нар. алтернативна медицина водят упорита борба с преяждането.

Но въпреки това статистиката показва, че хората продължават да ядат все повече и да пълнеят с рекордна бързина. Освен това класическите методи на отслабване вече не носят желаните резултати и трябва да се търсят нови пътища за разрешаване на проблема с наднорменото тегло.

Известната китайска система фън шуй прилага за решаването на този проблем съвсем друг “нелекарствен” подход. Според това източно схващане, всеки човек може да се избави от излишните килограми. Но само ако наистина иска това и съответно полага определени усилия.

Според фън шуй, основният проблем на наднорменото тегло е именно в липсата на сили, умението за нагласа към отслабване, неспособността за организиране и управляване на личното време и хранене.
Ако не сте организирани и нямате сили, време или желание да приведете в ред дома си или да разтребите гардероба си, то едва ли ще намерите време и за фитнес, приготвяне на здравословна храна. Едва ли ще успеете и да се настроите за спазване на каквато и да било диета.

Така първата ви крачка трябва да бъде освобождаване от ненужните вещи. За ненужни, фън шуй определя онези предмети, които вие и семейството ви не сте използвали повече от половин година - играчки на отдавна порасналите ви деца, стари списания, книги, които никой няма отново да прочете, стари пликове, лекарства, съдове, празни кутии и какво ли още не.

Особено интересно е понятието “мазен гардероб”. В него се съхранява всичко, което се предава по наследство, преправя...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    психология    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.