zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Женският секс-календар



Женският секс-календар

здраве.bg

За всяка жена светът буквално е подчинен не на обичайния 365-дневен календар, а на съвсем друг цикъл - този на лунния месец. И събитията в сексуалния живот зависят пряко от него. Добре е и мъжете да знаят нещо за този своеобразен календар.

Всеки женски организъм има своите особености. Средно естественият цикъл на жените е от порядъка на 28 дни. Всеки месец организмът изработва репродуктивни хормони, чието ниво се повишава и понижава през различните периоди от цикъла. А това пряко влияе на емоционалното и физическото състояние и, разбира се, на желанието за секс.

От 1-ия до 7-ия ден

Критичните дни едва сега започват. В кръвта има ниско съдържание на полови хормони. Това води до минимално отделяне на естествени секрети по време на половия акт. Затова предварителната любовна игра, която да предразположи жената към секс, е от особено голямо значение. През този период женската кожа е особено чувствителна - това дава възможност за голямо удоволствие от еротичния масаж.

От 8-ия до 14-ия ден

С всеки ден съдържанието на половите хормони в кръвта се увеличава. Съответно се увеличава и самоувереността на жената. Това е периодът, когато според специалистите тя най-добре контролира собствените си емоции и мисли. Желанието за секс е най-голямо, а самият той доставя най-голямо удоволствие.

От 15-ия до 21-ия ден

През тези дни жената продължава да е в добра кондиция: настроение, оптимизъм. Що се отнася до секса, този период е като затишие пред буря. Желанието постепенно намалява – поне през определени периоди от денонощието, но като цяло удоволствието от акта остава голямо.

От 22-ия до 28-ия ден

Женският организъм навлиза в предменструалната фаза. Съдържанието на полови хормони достига своя пик. Именно в този момент при много жени се променя тембърът на гласа - той става по-приглушен и звучи по-сексуално. А сексуалното желание достига максимална амплитуда – от пълно равнодушие до безумна страст.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
секс и здраве    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.