zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ниското кръвно - немската болест!?



Ниското кръвно - немската болест!?

Основен симптом за хипотонията е леко виене на свят – най-често при ставане след продължително седене.

здраве.bg

По данни на специалистите, диагнозата “хипотония” е изключително разпространена в Германия. Затова в някои страни отчасти иронично се говори за нея като за “немска” болест.

Въпреки, че ниското кръвно налягане не е класифицирано като заболяване, лекарите все по-често потвърждават такава диагноза.

По информация на компания Mediline в Германия за лечението и профилактиката на хипотонията се изразходват годишно над един милиард евро.

Основен симптом за хипотонията е лекото виене на свят – най-често при ставане след продължително седене или всяка сутрин.

Жените страдат от артериална хипотония по-често, като най-честите оплаквания са възраст между 20 и 40 години. 80% от всички страдащи от ниско кръвно налягане са хора, които се занимават с умствен труд, т.е. такива, на които липсва достатъчно физическа активност.

Наличието на ниско кръвно налягане може да бъде преодоляно с помощта на физически упражнения, студен душ, приемането на голям обем течности. С помощта на тези елементарни мерки винаги се постига значително подобряване на здравословното състояние.

Съществува ситуация, при която ниското налягане изисква неотложна терапия – например бременните, защото може да доведе до негативни последствия за плода, ако не се вземат своевременни мерки.

И нещо любопитно: според статистиката, хората с по-ниско кръвно живеят по-дълго от останалите.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.