zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Гъбичките по ноктите – досаден проблем с бавно лечение



Гъбичките по ноктите – досаден проблем с бавно лечение

здраве.bg

Когато човек установи, че страда от тях, съвсем логично се опитва да намери бързо решение, което незабавно да отстрани проблема. В конкретния случай обаче това е невъзможно – гъбичките по ноктите са състояние, за чието решение са нужни бързи мерки, но за изчезването му трябва доста време.

Мнозина се опитват да скрият гъбичките със специалния лак за нокти, вероятно без да знаят, че това е едно сериозно заболяване, което трябва да се лекува – постоянно и продължително.

Развалените нокти са само малко част от това, което могат да предизвикат гъбичките. От тях страда също и кожата на стъпалата – тя става груба и неравна, а през пукнатините лесно преминават различните инфекции.

По стъпалата, поразени от микоза, по-често се появяват и мазоли и брадавици. Те пречат при вървенето и създават много неудобства. Но най-неприятното е, че гъбичките от краката могат да се пренесат върху ръцете и дори във вътрешните органи. За това способстват лимфата и кръвта, които ги разнасят по целия организъм.

Добрият специалист трябва да прегледа не само краката, но и цялото тяло - за наличие на обриви, които могат да му подскажат точната диагноза.

Рекламата често популяризира средства, които много бързо ще ни избавят от гъбичките. Но в действителност това е невъзможно.

Не се доверявайте на лекарства, които ви гарантират бързо лечение - за това са нужни най-малко 1-2 месеца. Ако лекарството е предписано за 12 седмици, това не означава, че гъбичките гарантирано ще бъдат победени за този срок. В корена на нокътя лекарството може да се съхранява и действа до 9 месеца.
За да оздравее наистина нокътят, той трябва да се смени поне 2 пъти, а за това е необходима поне година.

Нито един от медикаментите не дава 100% гаранция за оздравяване – всичко зависи от това колко дълбоко гъбичките са проникнали в организма. Лечението на “старите” гъбички изисква много по-големи усилия. В този случай трябва да се приемат лекарства и вътрешно. И пострадалият трябва да се зареди с голямо търпение.

Често...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    заболявания    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.