zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Козметиката: 3 въпроса, които винаги следва да си задаваме



Козметиката: 3 въпроса, които винаги следва да си задаваме

здраве.bg

Чрез рекламата, каталозите на различните козметични форми, телевизионните предавания и модните списания всеки може да избере подходящата за себе си козметика. Но оказва се, че все пак остават въпроси, на които отговорът не може да бъде там. Предлагаме ви отговори на някои от тях, които получихме наскоро на нашия редакционен имейл и преформулирахме до три:

1. Колко дълго може да се съхранява козметиката?

В основата на повечето съвременни кремове стоят препарати от лекарствени растения (женшен, лайка и други). Те имат период на биохимична активност, който обикновено продължава от 6 до 12 месеца от датата на тяхното производство.
След това козметичните средства следва да се смятат за негодни, а тяхната употреба дори може да е опасна, тъй като могат да предизвикат алергичен дерматит и други кожни заболявания.
Кремовете трябва да се съхраняват на сухо място при температура не по-висока от 20 градуса (най-добре в хладилника).

2. Какво да правим в студеното и променливо време, за да облекчим изпръхването на устните?

Сутрин след измиване на зъбите можете внимателно да масажирате устните си с четката за зъби, намокрена с вода. След това нанесете върху тях мазен подхранващ крем. Масажът подобрява кръвообращението, а кремът предпазва устните от изсъхване.

3. При хората със светла коса, особено рижавите, практически не се виждат миглите и затова те често използват туш или спирала. Има ли други начини за гримиране на миглите?

Спиралата, която не е водоустойчива, е по-щадяща за миглите. Тя лесно се сваля с тоалетно мляко или лосион, но пък не е подходяща нито за дъждовно време, нито за плуване. Водоустойчивата спирала образува върху миглите здрава лента, която ги удължава. Тя обаче е мастно разтворима и затова може да се “разтопи” в областта под очите и да образува черни кръгове. Освен това кожата около очите е много чувствителна и може да реагира с възпаление на попадането на спирала върху нея.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.