zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо кожата се нуждае от кислородЗащо кожата се нуждае от кислород

здраве.bg

Може да се каже, че в козметичните салони днес са наблюдава истински кислороден бум. И въпреки че много се говори за това, все още малко хора знаят достатъчно за наистина важната роля на кислорода за кожата и организма.

Мнозина смятат, че кожата не се нуждае от допълнително количество кислород - нали тя го получава от въздуха?!

Не трябва да се забравя, че кислородът във въздуха не е толкова много, а и в градските условия последният трудно може да се определи като чист. Качеството на въздуха се влошава и от тютюневия дим. При жените гримът се оказва още една допълнителна бариера за достъпа на кислород до кожата.

При работа в затворено помещение кожата страда и от климатика, който пречи на нейното нормално дишане. Допълнително влошават ситуацията стресът и неумението да се диша правилно и дълбоко.

На по-млада възраст недостигът на кислород не се отразява толкова силно на състоянието на кожата, но с времето тя все по-трудно с справя с този дефицит. Забавят се обменните процеси и в резултат на това кожата старее по-бързо.

Недостигът на кислород затруднява процесите на възстановяване на тъканите и клетъчното обновяване, а това пречи на зарастването на увредените участъци и увеличава периода на възпалителните процеси.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    55+    превенция    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.