zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да се храним и за добро настроение



Да се храним и за добро настроение

dieti.info
четете още в dieti.info


Спазването на някаква диета е винаги стрес за организма, преди всичко психологически, защото ни се налага да се ограничим от употребата на много храни, които обичаме.

Нито една диета няма да бъде полезна и няма да ни позволи да се приближим до желания резултат, ако приемаме само храна, която не ни носи удоволствие.

От друга страна точно тези любими продукти обикновено вредят на нашата талия. Какво да направим тогава?

Предлагаме ви няколко съвета как да направите храната и радост за окото и приятна на вкус.

Ако не можете без десерт, не си струва да се отказвате от него. Под десерт не винаги трябва да се разбира парче торта или цял шоколад. За десерт можете да си позволите бисквити, няколко парченца горчив шоколад, фурми или купичка с мюсли. Не се притеснявайте: ако всеки ден приемете подобни продукти, само ще се заредите с бодрост и добро настроение – килограмите няма да се увеличат.

Различните подправки ще придадат на храната вкус и цвят без да способстват за увеличаването на калориите. Прибавяйте ги към своите диетични ястия и се наслаждавайте на техния вкус.

• Като правило по време на диета ние предпочитаме салатите, плодовете и зеленчуците, но организмът се нуждае и от топла храна. Леката зеленчукова супа, чаша зелен чай или горчив шоколад ще потушат напълно вашия апетит.

• Не забравяйте, че сервирането е от голямо значение. Можете да изядете салатата, изварата или колбаса направо от опаковката, но поставяйки ги в красив съд с подобаваща украса, вие ще получите не само вкусова, но и зрителна наслада.

Усмихвайте се по-често, това е полезно, а по време на хранене е просто задължително. Усмивката изпраща сигнал на организма, че в дадения момент вие изпитвате удовлетворение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.