zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 000 крачки дневно са препоръчителни за всеки22 януари 2006, здраве.bg

Така най-добре се поддържа здравето и се намалява вероятността от поява на заболявания, свързани най-вече с напредването на възрастта, съобщи в свой доклад японското министерство на здравеопазването.
В допълнение се препоръчва веднъж седмично поне един час разходка.
По време на проведеното по поръчка на министерството проучване е установено, че за профилактика на характерните за възрастните заболявания съвременният човек трябва да изгаря по над 1450 калории седмично. Така е изчислена и препоръчителния минимум от 10 хиляди крачки на ден.
Според препоръките на ведомството човек трябва да се стреми да изгаря допълнително още поне 250 калории чрез активна физическа дейност, а те се равняват на около 1 час бързо ходене, 35 минути бягане или тенис и 40 минути плуване или аеробика.
За мъжете са особено полезни упражнения за раменете и мишците, тъй като специалисти са установили, че слабостта в тези места е особена предпоставка за развитие на редица заболявания.

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    любопитно    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.