zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

“Бираджиите” се хранят по-нездравословно



22 януари 2006, здраве.bg

Почитателите на бирата са по-склонни да купуват нездравословни храни като чипс и полуфабрикати, отколкото тези, които предпочитат вино, твърди датско проучване, което е проследило 3500 сметки от покупки, направени в няколко супермаркета.
Изследователите са установили, че хората, които слагат в количките си вино, избират по-често храни като маслини, плодове и зеленчуци и нискомаслени храни. В същото време “бираджиите” отдавали предпочитанията си на по-мазни храни и меса, както и на полуфабрикати.
Екипът, извършил изследването, предполага, че факторът “храна” може да обясни до голяма степен защо според изследванията виното има положителен ефект върху здравето.
Предишни проучвания показват, че пиенето на вино е свързано с по-нисък процент на смъртност сред почитателите му в сравнение с този при хората, предпочитащи бира или концентрати.
Говорител на Британската асоциация на бирата и пъбовете, коментира резултатите от изследването, като смята за некоректно да се правят изводи, че хората, които предпочитат бира, не се интересуват от това с какво се хранят. Той дава за пример престижния лондонски ресторант “Гаврош”, който, като предлага “бира-меню”, показва, че хората, препочитащи бира, оценяват и добрата храна.
Информацията е на БиБиСи.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    хранене и диети    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.