zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Обявиха грипна епидемия и в Плевен и Белене22 януари 2008, actualno.com
още новини от actualno.com


Грипна епидемия е обявена от днес в Плевен. Това съобщи Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/. Най-много са заболелите сред малките деца и учениците, поясни епидемиологът Бонеслав Бонев.

Свижданията и плановите операции в болниците са прекратени. Препоръчано е на общопрактикуващите лекари да преустановят работата на женските и детските консултации, както и плановите имунизации.

В детските ясли и градини е засилен контролът при приемане на деца, като не се допускат заболелите. Здравните инспектори съветват хората да ограничат социалните контакти.

Ако отсъствията на учениците надхвърлят 30 на сто, Регионалният инспекторат по образованието ще прекратява учебните занятия в съответното училище.

Грипна епидемия от днес е обявена и в община Белене. В останалите девет общини на областта броят на заболелите расте, но не е достигнал епидемични стойности, уточни Бонев.

Преди дни бе обявена грипна епидемия и в Кърджали, Смолян, Момчилград, Стара Загора и Пазарджик.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.