zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Настроението може да се измерва... в сантиметри



Настроението може да се измерва... в сантиметри

dieti.info
четете още в dieti.info


Ако след новогодишните празници сте “излезли от бреговете си”, можете да се възползвате от една от предложените по-долу диети. Те не изискват особени усилия за приготвяне, нито пък са ексцентрични и скъпи за изпълнение.

Картофена диета
Това че от картофите се пълнее, е пълна глупост. В 100 г картофи се съдържат 80 ккал. Пълнее се от това, което се яде заедно с картофите. И така, за тази диета вие се нуждаете от 1 кг варени или печени картофи, 200 г кисело зеле и 2 чаши айран (1%). Можете да пиете и минерална вода. Това е всичко, което трябва да приемате през деня. За да отслабнете с няколко килограма, трябва да спазвате диетата поне 5 дни. Не забравяйте, че към зелето и картофите не трябва да се добавят нито сол, нито дори растителна мазнина.

Диета от извара и ябълки
Тази диета позволява да се отслабва с около 1 кг дневно. В денонощието можете да изядете 200 г обезмаслена извара и 1 кг зелени ябълки. Можете да пиете само чай без захар или минерална вода. Ябълките и изварата трябва да се разделят на 4 порции и да се приемат на 4 пъти през деня.

Рибна диета
За тази диета се нуждаете от 1 кг варена риба, 1/2 кг пресни краставици и 2 зелени ябълки. Никаква сол, никакви подправки. Пийте чай и вода. През първия ден вашето тегло може да остане на предишното си ниво, но след втория ще забележите, че започвате да отслабвате. Ако спазвате диетата в продължение на 5 дни, почти сигурно ще се отървете от 3-4 излишни килограма.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.