zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 вида храни, които съкращават живота



10 вида храни, които съкращават живота

dieti.info

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Това, разбира се, е максима, която напоследък чуваме все по-често. Какво обаче се крие всъщност в нея...

Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото, а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това “грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателната система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Предлагаме ви списък от 10 храни, които, според експертите от ediets.com, способстват за съкращаването на човешкия живот:

1. Всички видове дъвчащи бонбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

5. Кренвиршите и саламите – т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.