zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Природни средства срещу цистит



Природни средства срещу цистит

здраве.bg

Ако след лечението на цистит отново сте обезпокоени от някакви неприятни симптоми, на първо място трябва още веднъж да направите изследвания на кръвта и урината си, за да се убедите в отстраняването на острия възпалителен процес.

Ако медицинското изследване все още дава положителни резултати, можете да нормализирате състоянието на пикочните органи с помощта на сок от боровинки, които способстват и за стимулирането на имунитета. Това става по следния начин: изцедете сока от 400 г боровинки и го поставете в хладилника. Останалата част залейте с 400 мл вода, добавете мед (или захар) и варете сместа в продължение на 30-40 минути. След това тя трябва да се прецеди, смесва се със сока и се изпива за 1 ден. Курсът на лечение продължава 4 седмици.

Употребата на зелен чай също може да засили ефекта на лечението и да ускори процеса на оздравяването. Този чай притежава диуретични свойства, също както и полският хвощ, който бързо отстранява неприятните болки в областта на корема и пикочните органи.

Изследванията на урината ще покажат какви соли преобладават в нея и в зависимост от това могат да се започнат някои диети.

Ако уратите са в по-голямо количество, трябва да се ограничите от употребата на месо, колбаси, пържени ястия.

А ако е завишено количеството на оксалатити, трябва да се откажете от сладкото от малини, спанака, липовия чай, а зеленият чай трябва да пиете с мляко. Оксалатите се съдържат (макар и в сравнително малко количество) и в цвеклото и морковите, затова по време на лечението трябва да се въздържате и от употребата на тези продукти.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.