zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мануална терапия или масаж?Мануална терапия или масаж?

здраве.bg

Много хора не правят разлика между мануалната терапия и масажа. Мануалната терапия произлиза от латинската дума manus – ръка и означава специални начини на въздействие, които се прилагат върху гръбначния стълб на пациента с цел отстраняване на нарушенията или неприятните усещания.
Масажът е въздействие на гърба, главата, ръцете, краката и други части на тялото.

Гръбначният стълб може спокойно да бъде наречен основа на целия организъм. Затова от неговото състояние зависи както доброто състояние на целия организъм, така и много от заболяванията с другите органи.

От състоянието на гръбначния стълб зависи и здравето на вътрешните органи - сърце, стомах, черен дроб. Малко хора знаят, че около 40% от тези, които се оплакват от сърдечни болки, в действителност страдат от тях в следствие на болния си гръбначен стълб.
Това се отнася и за хората, които постоянно се оплакват от главоболие и болки в черния дроб. Ако таблетките не ви помагат, може би е време да опитате една алтернатива - потърсете помощта на мануалния терапевт.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.