zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Промените в климата са необратими!?Промените в климата са необратими!?

12 октомври 2007, здраве.bg

Световният икономически бум форсира изхвърлянето на парниковите газове, в резултат на което те достигнаха ниво, което учените очакваха да видят едва след 10 години”.

Според Тим Фланъри, сътрудник в Macquarie University, автор на книгата “Повелителите на климата” (The Weather Makers), признат за един от най-големите специалисти по глобалното затопляне, процесът на затопляне вече е преминал точката, в която е бил обратим и това ще доведе до необратими изменения в климата на Земята.

По думите на Фланери, в доклада на Междуправителствената комисия на ООН за промените в климата (Intergovernmental Panel on Climate Changes IPCC), който ще бъде публикуван през месец ноември тази година ще се посочи, че нивото на парниковите газове в атмосферата е достигнало критичното ниво.
Фланери пояснява, че не става дума само за въглеродния двуокис, но и за окисите на озона, метана и хидрохлоровъглерода, които се смесват един с друг и се превръщат в единен “парников” газ.

В предходния доклад на IPCC, публикуван през април тази година, бяха посочени непосредствените последствия от глобалното затопляне на климата на Земята: от глад в Африка до топене не ледниците в Хималаите, както и изчезването на някои острови в Тихия океан, съобщава Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.