zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За целувката и...чертите на характера



За целувката и...чертите на характера

80% от мъжете и жените наклоняват главата си надясно, когато се целуват. (фото: sxc.hu)

Целувката е от полза за здравето, защото създава повишено настроение и положително отношение към живота.

здраве.bg

Начинът по който се целуваме, оказва се, може в немалка степен да разкаже за човека - за неговия характер и съответно да очертае вероятните посоки на бъдещото му развитие, тръвдят английски и немски психолози, цитирани от Би Би Си.

Според заложените от тях критерии, съществуват много категории целувки. Например “въздушната” целувка, когато хората се докосват с бузи, но не и с устни. Има целувки между мъже, които са станали обичайни – например целувка между политически дейци. Има и целувки между жени, които често са дори еротични.
Всеки може да различи целомъдрената, чувствената, измъчената и примирителната целувка.

Изучавайки различните видове целувки, учените са установили, че 80% от мъжете и жените наклоняват главата си надясно, когато се целуват. Това свидетелства за тяхната по-голяма емоционалност в сравнение с останалите 20%, чиито глави се накланят наляво.

Психолозите са категорични, че целуването е полезно за здравето, защото създава повишено настроение и положително отношение към живота.

Тези, които се целуват всяка сутрин, живеят средно с 5 години по-дълго, отколкото тези, които не го правят, твърдят още учените. Те по-рядко предизвикват и автомобилни катастрофи и в по-ниска степен са изложени на риска от професионални заболявания.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.