zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Неговата най-добра приятелка



Неговата най-добра приятелка

Сприятелявайки се с приятелката на вашия съпруг или приятел, получавате в известен смисъл контрол над ситуацията.

Как да подходи жената, ако най-добрият приятел на любимия всъщност е... жена?.

5 октомври 2007, списание ТЯ
четете още в списание ТЯ


Съвсем не е задължително най-добрият приятел на мъжа да бъде кучето. Или пък друг мъж. На много жени се налага да приемат факта, че всъщност най-добрия приятел на техния любим е друга жена. Как трябва да се отнасяте към нея? Като към потенциална заплаха или да се опитате да я приемете?

Безспорно, има ли друга жена, пък била тя и “просто приятелка”, това е предпоставка за поява на ревност у много нежни половинки. Махленските специалисти обикновено биха ви казали, че най-добрия начин да се “справите” в подобна ситуация е да скарате двамата и да сложите край на дружбата им.

Психолозите обаче твърдят, че идеалният вариант е да установите приятелски отношения с нея. Как? Дипломатично и – с мярка! Например, ако вашият любим изпраща на най-добрата си приятелка картичка за рождения ден, подпишете я и вие. Ако има среща с нея, предайте от свое име някое интересно списание или книга. А понякога предлагайте да излезете тримата заедно.

Най-важното е да не превърнете действията си в някакво състезание от типа на “я да видим кой - кого” и да не гледате на нея като на съперница. Дайте си сметка, че той е избрал да живее с вас, което не означава, че трябва да унищожи отношения, които са градени с години и се основават на доверие. Бъдете умна и преценявайте ситуацията трезво, а не пречупена през някакви ваши предположения. В края на краищата, вие може дори да извлечете полза от факта, че неговият най-добър приятел е жена и дори заедно с нея да повлияете положително на вашия любим.

Сприятелявайки се с приятелката на вашия съпруг или приятел, получавате в известен смисъл контрол над ситуацията. А “под контрол” винаги е по-добре, отколкото “извън контрол”.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.