zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да поговорим за секс със... самите себе си



Да поговорим за секс със... самите себе си

Преди отново да потърсите връзка, разберете поне какво всъщност искате от нея.

здраве.bg

Когато отиваме на първа среща, това винаги е в приповдигнато настроение и малко... с притеснение. Но второто ще е повече, ако всъщност сами не знаем какво търсим и как да го намерим.

Ако скоро сте приключили продължителна и сериозна връзка, опитът да създадете нова винаги ще ви се струва поне малко по-рано от необходимото.

Ако никога не сте се задържали с един партньор по-дълго, все ще си мислите, че може би дългите връзки не са за вас.
А може би просто търсите секс без обвързване...

Докато някои психолози биха ви препоръчали универсални правила – и в отношенията и във времето, ние бихме искали да подчертаем, че всичко е твърде индивидуално, за да бъде вкарано в такива тесни рамки.

Затова, ако искате да сте наясно какво всъщност търсите, най-добре поговорете... със самите себе си!

Бъдете реалистични. Ако не можете да познаете сами себе си, защо да очаквате, че ще опознаете и някой друг!? Помислете и подредете ценностите си – всеки може да иска различни неща – от ангажираща дълга връзка до секс за една нощ. Във всички варианти имате някакви приоритети и представа за начина, по който да постигнете желаното. Най-простото, но и най-вероятно обяснение за неуспеха на една връзка е, че двамата партньори всъщност искат различни неща.

Сложете си сами граници. Ако сте с партньор, който например иска от вас секс, а вие не желаете да откликнете, това вече е достатъчна причина за размисъл. Освен във времето, хората се разминават и в желанията си. Ако установите, че е така, това ще ви спести всички по-нататъшни размисли относно причината за разминаването.
А и не е задължително такова разминаване да обрече една връзка – щом осъзнаете проблема, може да се опитате да го разрешите – двамата.

Върнете се назад във времето. Опитът от предишните ви връзки може да е поучителен.
Винаги ли ви привличат един и същ тип хора? Ако се научите да говорите сами със себе си за това, ще успявате да избягвате причините за миналите провали и дори може да установите...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.