zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените харесват повече мъже с дебели гласовеЖените харесват повече мъже с дебели гласове

Чрез ниския тембър природата “гарантира”, че мъжът може да създаде потомство.

27 септември 2007, здраве.bg

Неочаквано или не, един от основните признаци, по които жената подбира своя бъдещ партньор и баща на децата си, е тембърът на гласа. Това твърдят канадски учени от Университета Макмастър (McMaster University), според които несъмнено има пряка връзка между гласа на човека и неговата сексуална привлекателност. Те смятат за безспорно, че жените като правило предпочитат мъже с по-нисък тембър и плътен глас, докато мъжете предпочитат жени с нежен глас.
Учените признават, че най-много са се затруднили да открият причината за този факт, докато накрая обърнали внимание, че броят на децата в семейството също зависи от гласа на мъжа – колкото по-нисък е той, толкова повече деца има двойката.
Този на пръв поглед удивителен факт дава обяснение на много закономерности. “Действително жените, на които природата е възложила задачата за продължаване на рода, подсъзнателно са привлечени от мъже, които ще изпълнят тази задача най-лесно. Затова за тях ниският глас е недвусмислен сигнал, че перспективата с такъв мъж да бъде създадено семейство е най-добра”, твърдят специалистите. Още повече – те са уверени, че в процеса си еволюцията е вървяла с посока на загрубяване на мъжкия глас и затова днес гласовете на двата пола така силно се различават.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.