zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Безплатна здравна профилактика през септември обяви клиника



Безплатна здравна профилактика през септември обяви клиника

Записванията за преглед са на тел. 02/9810000

Тя включва стоматологичен и дерматологичен скрининг.

17 септември 2007, здраве.bg

Безплатни профилактични прегледи при стоматолог и дерматолог за деца до 18 год. организира в София през целия месец септември Медико-стоматологичен център “Медстом”, съобщиха от клиниката.
Пациентите ще бъдат консултирани от доцент д-р Николета Маркова, практикуваща в „Медстом” и в Стоматологичен факултет - Катедра по детска стоматология, както и от специалист ортодонт за откриване на аномалии в зъбните редици и захапка.
Дерматологичният скрининг пък ще следи за кожни образувания, бенки и петна, алергии или инфекции в следствие излагането на слънце през лятото, плажуване и пр.
На профилактираните деца ще бъдат съставени здравни картони, така родителите ще получат подробна информация за рисковите зъби, както и указания за това как да се хранят децата, как да мият зъбите си и каква флуорна профилактика да провеждат.
При открити заболявания децата ще бъдат насочвани за последващо лечение, като в случаите на продължителни посещения са предвидени отстъпки. Посещенията ще стават с предварително записване на телефона на „Медстом”: 02/9810000.
Инициативата не е първа по рода си, организирана от лечебното заведение. Подобни профилактични прегледи са провеждани предишни години за деца лишени от родителски грижи в софийски домове за сираци, както и групови профилактики в някои столични училища и детски градини.
Планира се инициативата да не спре дотук, а ежемесечно в „Медстом” да се организират специализирани профилактични прегледи и консултации не само за деца, но и за възрастни, с целенасочена промоция на стоматологичното и общо медицинско здраве.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    деца    превенция    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.