zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За какво “говорят” ушите



За какво “говорят”  ушите

Чрез ушите традиционната източна медицина поставя диагнози.

здраве.bg

Традиционната източна медицина смята, че главното предназначение на ушите е не толкова слухът, колкото възможността чрез тях да се диагностицират и лекуват някои заболявания.
Разгледайте внимателно ушите си, сравнете наблюденията си с други симптоми на вашия организъм и цялостното си здравословно състояние и при необходимост посетете лекар.

Ушите с правилна форма, достатъчно големи и с еднакъв размер и форма говорят за добра наследственост и достатъчен запас от резервни сили в организма.

Твърде зачервените или горящи ущи (дори този признак да се появява за кратко време) показват склонност към хипертония и нарушения в работата на вегетативната нервна система. Хората с “пламнали уши” често са склонни към агресия и прибързана реакция към външните промени.

Студените и бледи уши също свидетелстват за дисфункция на вегетативната нервна система, защото сигнализират за понижено кръвно, обща слабост и намаляване активността на мозъка.

Синкавият цвят на ушите показва наличие на сърдечна недостатъчност или заболявания на белите дробове и бронхите.

Сериозно внимание трябва да се обърне при наличие на тъмен червено-син цвят на ушните миди, който е характерен при заболявания на стомаха и червата, задстомашната жлеза и черния дроб.

При общо изтощаване на организма склонността на червата към атония и други проблеми на дебелото и тънкото черво кожата на ушите може да стане блестяща, с кафяви или тъмно червени петна (сигнал за нарушен баланс на минерали в организма).

Долната месеста част на ухото с квадратна форма говори за голяма физическа сила и добри запаси от здраве, но тя е сигнал и за агресивност, твърди източната медицина. Ако пък тя е заострена, това е знак за постоянство и повишен запас от вътрешни сили, а освен това е признак за изключителни умствени способности.

Колкото по-голяма, по-дълга и по-дебела е тази част...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.