zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Стартира кампания за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИНСтартира кампания за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН

17 юли 2007, news.bg
още новини от news.bg


Национална лятна кампания под мотото „Изследвай се за ХИВ/СПИН - анонимно и безплатно" ще се проведе през предстоящия един месец. Тя се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", изпълнявана от Министерство на здравеопазването и финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
Целта на кампанията е да се популяризира доброволното, анонимно и безплатно изследване за ХИВ, което се извършва с бърз тест, отчитащ резултат в рамките на 10 минути. Тази услуга ще бъде изнесена по Черноморието с мобилен медицински кабинет, за да могат хората да се възползват от нея дори когато са извън населеното си място по време на отпуск.
Изследването се предлага в 18 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС) в цялата страна.
По време на кампанията мобилен медицински кабинет с екип от консултанти ще бъде разполаган на места в близост до плажната ивица от 9.00 до 13.00 часа и във вечерите часове до популярни заведения.
Кампанията ще се реализира в градовете Шабла, Каварна, Албена, Златни пясъци, Варна, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол и Синеморец.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    заболявания    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.