zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Стартира кампания за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИНСтартира кампания за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН

17 юли 2007, news.bg
още новини от news.bg


Национална лятна кампания под мотото „Изследвай се за ХИВ/СПИН - анонимно и безплатно" ще се проведе през предстоящия един месец. Тя се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", изпълнявана от Министерство на здравеопазването и финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
Целта на кампанията е да се популяризира доброволното, анонимно и безплатно изследване за ХИВ, което се извършва с бърз тест, отчитащ резултат в рамките на 10 минути. Тази услуга ще бъде изнесена по Черноморието с мобилен медицински кабинет, за да могат хората да се възползват от нея дори когато са извън населеното си място по време на отпуск.
Изследването се предлага в 18 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС) в цялата страна.
По време на кампанията мобилен медицински кабинет с екип от консултанти ще бъде разполаган на места в близост до плажната ивица от 9.00 до 13.00 часа и във вечерите часове до популярни заведения.
Кампанията ще се реализира в градовете Шабла, Каварна, Албена, Златни пясъци, Варна, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Равда, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол и Синеморец.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    заболявания    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.