zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените предпочитат силните мъжеЖените предпочитат силните мъже

Жените наистина предпочитат младите и силни мъже, но само когато търсят краткотрайна връзка!

Самата природа е заложила афинитета на женския пол към мъжката сила.

здраве.bg

Младите мъже с добре развита мускулатура са най-привлекателни за жените, независимо от тяхната възраст, показват резултатите от изследване на учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис.

“Мускулите са необходими на мъжете както перата на разтворената опашка на пауна т.е. за привличане на самките, които търсят зрели самци. Самата природа e заложила афинитета на женския пол към мъжката сила”, подчертава Дейвид Фредерик (David Frederick), ръководител на изследването.

В предишни проучвания, посветени на мъжката популярност, вниманието бе насочено най-вече не към външността на мъжете, а към тяхната кариера и финансова стабилност. Резултатите от новото изследване показват, че външният вид също играе голяма роля.

“Жените с желание избират силните мускулести мъже, но това главно се важи в случаите, когато се търси флирта и кратките отношения. За продължителни връзки жените предпочитат мъже, които избират по други критерии. От една страна, развитите мускули засилват сексуалната привлекателност, но от друга те карат жените да се съмняват в сериозността на мъжките намерения”, смятат американските учени, цитирани от Ройтерс, “Не е тайна, че жените асоциират силните мъже най-вече с вятърничавост, агресивност и стремеж към доминантност във връзката.”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.