zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фибрите HUSK



11 януари 2006

През последните години все повече хора се оплакват от запек, лениви черва, колит, гастрит, редуване на състояния на запек и диария (раздразнено дебело черво), хемороиди, повишен холестерол и кръвна захар и др., както и със свързаните с тях сериозни последствия за нашето здраве.

Твърде често малки промени в начина ни на хранене са достатъчни, за да помогнем на организма си да се справи с тези проблеми.

Диетолозите са установили, че наред с ценните витамини и минерали, ние трябва ежедневно да си набавяме по около 25 – 30 грама фибри. Натуралните фибри са онази част от растенията, която не се смила, нито усвоява от организма ни. Те обаче, са задължително условие за нормалната работа на храносмилателната ни система.

Фибри си набавяме от плодовете, зеленчуците, житните продукти и ядките. Те не се съдържат в месото и млечните произведения. Фибрите се различават по своя състав и действие. Най-пълноценен ефект имат т.нар. комплексни фибри.

Какво е ХУСК?

ХУСК е изцяло натурална добавка към храната. Тя представлява чистите бели обвивки от семената на растението Plantago Ovata Forsk - бял живовляк. В източната и европейска народна медицина те се използуват от векове поради ценните им свойства.

Как действат фибрите ХУСК?

Действието на фибрите ХУСК е многостранно. То се дължи на факта, че съчетава регенериращите и антисептични свойства на живовляка със спесифичния вид растителни фибри – комплексни, водоразтворими, вискозни.

Приети на гладно, с достатъчно количество течности, по пътя през стомаха и червата фибрите ХУСК набъбват, като същевременно изпускат растителна слуз, подобна на желе, която намазва стените на стомаха и червата и ги предпазва, като дава възможност на лигавиците да се възстановят (при леки възпаления, гастрит, колит).

Фибрите ХУСК правят своеобразен вътрешен масаж на стените на червата и така активизират и поддържат силата и контракцията на чревната мускулатура.

Като набъбват, фибрите увеличават обема на чревното...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.