zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Експекторанс №5 – класическа алтернатива в лечението на кашлицата



платена публикация


... “центъра на кашлицата” в мозъка, са доста оспорвани, изглежда повечето специалисти са единодушни, че кашлицата се повлиява значително добре от лекарствени препарати, съдържащи вещества, които просто успокояват дразненето на мукозната мембрана.

Основно това са екстракти от растителни продукти, богати на слузни вещества. Althaea Officinalis (Медицинска ружа) притежава именно такива характеристики и е считана за изпитано лекарство от древността при лечение на кашлица.

Редица документи, датиращи още от 9 в. пр. Хр. сочат лечебните свойства на алтеа (от гръцки altho – “лекувам”). В наши дни се смята, че противокашличният ефект на алтеа се дължи на съдържанието на високомолекулни кисели полизахариди, които покриват мукозните мембрани в устата и гърлото със слой, който предпазва срещу дразнене, намалява кашлицата и спомага за по-бързото възстановяване на мукозната повърхност.

Основната съставка на алтеа е муцилаго, което обяснява успокояващото й действие. В един от авторитетните документи за лечебните растителни препарати (Botanic Pharmacopoeia, John G. Hatfield, 1886, UK) се казва: “Корените от медицинска ружа имат силно антимикробно действие и са един от най-предпочитаните агенти, които се прилагат при раздразнено и възпалено състояние на мукозните мембрани, кашлица и заболявания на белите дробове. За тези заболявания най-често се приемат под формата на сироп.”

Сиропът от алтеа се използва в Германия, във Франция стритите корени на медицинската ружа са много употребявани в направата на таблетки и течни форми, а в САЩ се използва като компонент на противокашлечни и облекчаващи дразненето препарати.

У нас, течният екстракт от корените на алтеа е активно вещество в сиропа Експекторанс №5. Този препарат е един от най-предпочитаните лекарствени продукти с откашлично действие в България, който не излиза от предписанията на лекарите и предпочитанията на пациентите повече от 40 години.

Терапевтичните възможности на Експекторанс №5 в лечението на кашлицата, утвърдения...

 
 
етикети:
Още по темите:
лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.