zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Създадоха “жива вода”



Създадоха “жива вода”

Тя успешно убива вируси, бактерии и гъбички и ускорява зарастването на рани.

29 май 2007, здраве.bg

Учени са създали “свръхокислена” вода, която рязко ускорява процеса на заздравяване на раните. Новото откритие е дело на калифорнийска фирма, която твърди, че нейният продукт, който се създава с помощта на филтрация на водата чрез солна мембрана, убива вируси, бактерии и гъбички.

Водата е ефективна в борбата срещу устойчивата на действието на метацилина бактерия MRSA (т.н. златист стафилокок), чието разпространение в последните години се увеличава.
Данните за откритието бяха представени от американските специалисти на Глобалната биомедицинска конференция, провела се в Монте Карло.

“Във Великобритания препаратът вече се тества на пациенти с диабетни язви на стъпалата, тъй като заздравяването на раните е сериозен проблем за страдащите от диабет и около 15% от подобни случаи водят до ампутация”, пише списание New Scientist.

Важната съставка на новата вода е микроцин (oxychlorine ions), т.е. електрически заредени молекули, способни да проникват през обвивката на клетките на микробите. По този начин водата убива само тези клетки, които са оказват напълно потопени в нея. Така човешките клетки не страдат, тъй като те са здраво свързани една с друга, образувайки т.н. цитоплазматичен матрикс.

Препаратът се произвежда чрез сравништелно проста технология - чиста вода се пропуска през “полупроводникова” мембрана на натриев хлорид и в резултат на това се образуват йоните на оксихлорина.

Резултатите от експеримента показват, че язвите на стъпалата, обработвани с тази свръхокислена вода зарастват средно за 43 денонощия, докато за досегашното стандартно лечение са необходими 55 дни.

Професор Андрю Боултън от Кралската болница в Манчестър, където са проведени първите изпитания определя новия метод като многообещаващ.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.