zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Още един плюс на тъмния шоколад



Той подобрява работата на кръвоносните съдове, твърди изследване.

29 март 2007, здраве.bg

Тъмният шоколад подобрява работата на кръвоносните съдове, заявяват учени от Медицинското училище на Университета “Йейл” (Yale University School of Medicine) в свой доклад пред заседанието на Американското кардиологично общество.
“Резултатите от нашето изследване не предполагат въвеждането на шоколада в ежедневното хранене”, подчертава Валентин Янчу Нжике, един от ръководителите на изследването.
В продължение на 6 седмици 45 здрави участници в експеримента са получавали ежедневно по 227 г какао (1/3 от тях го е приемала без захар, 1/3 – със захар, а 1/3 с плацебо (индиферентно вещество, използвано при научната оценка на дейността на лекарствените препарати).

още за плюсовете и минусите на шоколада

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.