zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Още няколко мита за здравословния начин на живот



Още няколко мита за здравословния начин на живот

как да живеем здравословно - пише се толкова много, но на кое да вярваме!?.

здраве.bg

... заплащаме, защото много по-лесно е да отворим готовия продукт, а не сами да отглеждаме овес, да мелим орехи и три пъти да прекарваме през месомелачката зеленчуковото пюре. Плащаме не за полезността, а за икономисаното време.


2. Спортът

Спортът е здраве, колкото повече са тренировките, толкова по-добре.
Заниманията повече от два часа дневно обаче могат да износят ставите, да повредят мускулите, да предизвикат сърдечно-съдови и стомашно-чревни проблеми, да нарушат менструалния цикъл.

Утрото трябва да започва с гимнастика.
Какво се очаква от сутрешните упражнения? Подобряване на физическата форма, укрепване на мускулите, зареждане с бодрост за целия ден. Мозъкът се нуждае от повече време за събуждане, отколкото тялото. По-добре започнете деня с водни процедури и след като се разсъните добре - преминете към упражненията.

Бягането на чист въздух укрепва здравето.
Къде ще намерите този чист въздух, ако бягате покрай оживен и шумен булевард? Вие дишате с пълна гръд и вашите бели дробове работят – те поглъщат всички изгорели газове. Дори запалените по джогинга американци вече охладняха към този начин за спортуване. Оказа се, че той натоварва много силно ставите, но твърде малко мускулите. Ако сте намерили място с чист въздух, по-добре е да вървите бързо или просто бързо да бягате.

3. Всичко останало

Цигарите light не са толкова вредни
Те наистина съдържат по-малко количество смоли и никотин, но нали на заклетия пушач му е необходима определена дози никотин. Той ще изпуши не три “нормални”, а 5 “леки” цигари и ще “дърпа” по-дълбоко за да “почувства”. По-малко вредни цигари просто не съществуват!

Стресът – това са негативните преживявания.
Т.е. новината за смъртта на чичо ви от Америка ще съкрати живота ви, а неговите милиони, които са ви завещани – ще ви го удължи?! Едва ли! В действителност силните положителни преживявания могат да разтърсят организма така, както и отрицателните и могат да...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.