zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бременните, страдащи от киселини, наистина раждат деца с повече коса



Абсурдното на пръв поглед твърдение вече има научно обяснение.

здраве.bg

Ако майката страда от киселини по време на бременността, детето ще се роди в дълга коса. Това популярно мнение вече има научно потвърждение. Дълго време специалистите отричаха подобна зависимост, защото науката не бе в състояние да даде обяснение дали това е така или.

Учени от университета “Джон Хопкинс” (Johns Hopkins University) са провели изследване, в което 78% от жените по време на своята бременност са страдали от киселини в различна степен.

Публикуваните в Journal of the American Board of Family Medicine резултати показват, че над 85% от жените, оплаквали се от киселини в силна и средна степен, са родили деца със средна и висока степен на окосмяване и обратно – повече от 78% от бременните, които не са страдали от киселини, са родили деца без коса или с много ниска степен на окосмяване.

Научното обяснение на този факт според учените е, че при повишаване на нивото на естроген, което по сложна химична схема предизвиква усещането за киселини, като приблизително по същия начин това влияе върху по-голямото количество коса при новородените.

Ръководителят на изследването Катлийн Костигън (Kathleen Costigan) признава, че полученият резултата е шокиращ и че самата тя много пъти е разубеждавала бременните за съществуването на връзка между киселините и растежа на косата при бебетата.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    9 месеца    изследвания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.