zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

СЗО: Не създавайте паника около птичия грип!



Някои медии се държат като жълти неделни вестници, алармират от организацията.

14 февруари 2007, здраве.bg

За това предупредиха вчера на специална пресконференция от Световната здравна организация (СЗО) и подчертаха: “В опитите си да дадат повече информация за положението с вируса на птичия грип някои медии създават погрешно и подвеждащо впечатление”.
“Светът има нужда да бъде внимателен с проблема, не да се създава паника”, подчерта Ибрахим ел-Кердани, регионален представител на СЗО на открилата се в Кайро тридневна конференция по проблемите на птичия грип.
На нея се събраха представители на правителства и международни организации, за да обсъдят подобрени мерки за комуникация между отделните държави при възникване на кризисна ситуация.
Представителите на СЗО призоваха медиите да не търсят винаги новината в черните хроники, а да обръщат по-голямо внимание върху ефективните начини на предпазване – не само през активния за грипа зимен сезон, а през цялата година.
Египетската столица Кайро бе избрана за срещата, за да бъде допълнително подчертана нейната важност – именно в тази страна от района на Близкия изток и Средиземноморието има най-много засега случаи на болестта, засегнали хора.
Според официалните данни, изнесени на конференцията, от 2003 г. до сега вирусат на птичия грип H5N1 е убил 166 души, 12 от тях – именно в Египет, съобщава Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    превенция    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.