zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ако искате да напълнеете...



Ако искате да напълнеете...

Няколко съвета за добавяне на килограми.

dieti.info
четете още в dieti.info


Понякога, макар и по-рядко, проблемите с теглото, са с обратен знак, т.е. за да достигнете оптималните килограми, трябва да добавите няколко. Ако искате да напълнеете, можете да си помогнете, като спазвате следните препоръки:
• хранете се няколко пъти дневно (5-6), но на малки порции;
• активно се занимавайте със спорт;
• балансирайте храненето си;
• не преяждайте късно вечер.
Ако в желанието си да напълнеете, се храните обилно 3 пъти дневно, много вероятно е да си създадете проблеми с храносмилателния тракт. Трябва да се яде често, но по малко. След хранене е добре и да полежите - засиленото хранене без физически натоварвания ще доведе до увеличаване на мастните наслагвания.
Ако желаете излишните калории да попаднат на правилното място, т.е. в мускулите, започнете активни физически занимания, като изберете подходяща програма от упражнения за повишаване на мускулната маса.
В случай, че килограмите не достигат, можете да си позволите по-калорична храна. Но все пак в менюто трябва да преобладават не въглехидратите, съдържащи се в картофите, тестените и сладките изделия, а белтъчините - месо, риба, млечни продукти. Задължително трябва да получавате необходимото количество витамини и минерали.
Не се утешавайте с мисълта, че можете да се храните колкото ви се иска. Обилното хранене преди сън се отразява не толкова върху фигурата, колкото върху здравето. Малко преди сън приемайте само нискокалорични продукти - айрян, ябълка, банан.
Не забравяйте, че за поддържане на теглото трябва ежедневно да се приемат толкова калории, колкото се изразходват. Съвсем логично, ако приемаме повече калории - напълняваме, ако калориите са по-малко - отслабваме. От този принцип трябва да се ръководи всеки, който иска да коригира теглото си, независимо в каква посока.
Не наблягайте на бирата. Тя наистина спомага за нарастване на масата на тялото, но с толкова малка скорост, че докато желаните килограми се натрупат, ще се превърнете в “бирен алкохолик”. Бирата е и силен имунодепресант....

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    заболявания    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.