zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалната привлекателност зависи и от тембъра на гласа



12 декември 2006, здраве.bg

Това потвърждават резултатите от изследването на американски учени от университета в Олбани (University at Albany). Те са записали гласовете на група доброволци от двата пола и са помолили представители на срещуположния пол да оценят тяхната привлекателност.
Оказва се, че най-запомнящи се и харесвани са гласовете на хората, започнали по-рано своя сексуален живот. Подробният анализ на биографиите на собствениците на оценените като най-привлекателни гласове потвърждава факта, че те доста често сменят своите партньори.
Притежателките на “сладки гласчета” се оказват не по-малко привлекателни - те напълно съответстват на класическите канони за красотата на женското тяло.
Гордън Галап, един от авторите на изследването заявява в статията си за The New York Times: ”По време на разговор, само по гласа ние можем достатъчно ясно да си представим събеседника - мъж ли е или жена, дете или възрастен. Но се оказва, че в нашия глас присъства информация и за нашето сексуално поведение и дори за формите на тялото”.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.