zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

И за храната важи правилото “Всяко нещо с времето си”



И за храната важи правилото “Всяко нещо с времето си”

В различните часове от деня е добре да се ядат различни храни.

dieti.info

Ако искаме да се храним здравословно, като едновременно с това се опитваме да освободим менюто си от излишните калории, едно от елементарните и основни правила, които следва да спазваме е, че всеки продукт трябва да се употребява в подходящото време.

8.00 - 10.00 часа
За първото хранене от деня особено са подходящи макаронените изделия или овесените ядки. Тези продукти съдържат сложни въглехидрати и затова не са подходящи за вечеря или за похапване между две хранения. През първата половина от деня могат да се ядат и плодове, както и продукти, съдържащи скорбяла - например различни видове крем. Ако не можете да се лишите от бисквитка или лъжичка мед, то задоволявайте своите потребности от тях през първата половина от деня. Всичко, което съдържа прости въглехидрати - захар, мед, бонбони, пасти, трябва да бъде изядено до 15 часа.

11.00 -12.00 часа
Подходящи за лека закуска през това време са плодовете: сливи, киви, ябълки, круши, но не изяждайте повече от 2 плода. Специалистите ги препоръчват и на тези, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт. Ако обаче се стремите да намалите теглото си, плодовете трябва да влизат само в основното ви хранене.

...още

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.