University of Southern California) направиха"> University" />
zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

“Болест” на Земята е предизвикала глобалната катастрофа преди 250 милиона години9 ноември 2006, здраве.bg

Учени от университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис (University of Southern California) направиха сензационно съобщение за евентуалната причина за масовото измиране на различни животински видове на Земята преди около 250 милиона години, което и до днес остава загадка за учените.
Според калифорнийските палеонтолози, 90% от видовете, включително и динозаврите, са загинали не в резултат на сблъскването на Земята с огромно космическо тяло, а в резултат на “заболяване” на планетата.
Специалистите твърдят, че са открили доказателства за глобално влошаване на условията на живот дълго преди да започне самото измиране на различните видове. Затоплянето на климата и значителното намаляване на скоростта на океанските течения според специалистите са довели до недостиг на разтворен във водата кислород, който е бил жизнено необходим на морските видове. Същевременно в природата силно са се размножили микроорганизми, които са наситили водата със сероводород, който е силно токсичен.
Учените, цитирани от The New York Times смятат, че откритите големи изменения в съдържанието на изотопите на сярата потвърждават тяхната хипотеза.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.